Get Adobe Flash player

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

 • Γιατί το σουβλάκι του Αγίου Προδρόμου ξεχωρίζει από τα άλλα της υπόλοιπης Ελλάδας;

Αν σας λέγαμε ότι μόνο ο τρόπος ψησίματος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά θα σας λέγαμε ψέματα. Αν σας λέγαμε ότι είναι επειδή χρησιμοποιούμε μόνο ντόπια κρέατα ή επειδή βάζουμε μοναδικά μπαχαρικά πάλι θα λέγαμε τη μισή αλήθεια. Στον Άγιο Πρόδρομο το σουβλάκι είναι τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, είναι συνώνυμο με την ιστορία του τόπου, είναι τρόπος ζωής.

 • Μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά μας στα εστιατόρια του Σάκη;

Δεν έχετε παρά να τους φορέσετε άνετα ρούχα και να τα πάρετε μαζί σας. Ειδικά στο επάνω κατάστημά μας, στα "Κοκκινόγια του Σάκη" τα παιδιά μπορούν ελεύθερα να παίξουν είτε στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική χαρά είτε στο γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χόρτο! Όλα αυτά όμως αφού φάνε το σουβλάκι τους...

 • Από πού πήρε το όνομά του το κατάστημα "Τα Κοκκινόγια του Σάκη";

Τα Κοκκινόγια είναι περιοχή στο βόρειο τμήμα του Αγίου Προδρόμου. Σημαίνει κόκκινη γη επειδή το έδαφος στην περιοχή αυτή έχει κόκκινο χρώμα. Η οικογενειακή μας ταβέρνα δεν θα μπορούσε να ονομάζεται διαφορετικά αφού βρίσκεται στα Κοκκινόγια τη στιγμή που ο αρχιμάγειρας και ιδιοκτήτης της Σάκης είναι αυτός που δίνει στα σουβλάκια το μαγική γεύση που μόνο αν μας επισκεφτείτε θα μπορέσετε να την αντιληφθείτε...

 • Με ποιο τρόπο μπορώ να κάνω κράτηση (πχ τουριστικό γκρουπ, σύλλογος, δεξίωση κτλ);

Κρατήσεις για μικρές ομάδες ατόμων ή για μικρού μεγέθους δεξιώσεις, χορούς, συνεστιάσεις κτλ μπορούν να γίνουν μόνο τηλεφωνικά. Μέσω τηλεφώνου θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε.

 • Ποιες είναι οι σπεσιαλιτέ στα εστιατόρια του Σάκη;

Εκτός από το σουβλάκι που είναι το δημοφιλέστερο έδεσμα που προσφέρουμε θα μείνετε μαγεμένοι και από τα υπόλοιπα κρεατικά του μαγαζιού όπως χωριάτικο λουκάνικο, πανσέτα, σουτζουκάκι... Για τους λάτρεις του μαγειρευτού υπάρχει και μαγειρευτό πιάτο ημέρας με 2 μάλιστα επιλογές!

 • Ποιο είναι το κλίμα στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής;

Το ποτάμι που διασχίζει το χωριό του Αγίου Προδρόμου δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση δροσιάς ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός του δροσερού κλίματος και της υπέροχης γεύσης που χαρακτηρίζει το σουβλάκι δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Η ίδια δροσιά το χειμώνα μας προτρέπει να ανάψουμε το πέτρινο τζάκι για να ζεστάνουμε τους καλεσμένους μας εάν δεν έχουν ήδη ζεσταθεί από την ατμόσφαιρα που συναντούν στο μαγαζί με την ξύλινη διακόσμηση και την αίσθηση της μακεδονικής φιλοξενίας.

 • Από που προμηθεύεστε τα τρόφιμα που προσφέρετε στα πιάτα σας;

Στα εστιατόρια του Σάκη ότι υπάρχει στο τραπέζι σας προέρχεται από τον τόπο μας. Εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε το κρέας, τα λαχανικά, το ψωμί και οτιδήποτε άλλο συνοδεύει το μενού από την τοπική αγορά. Ο Άγιος Πρόδρομος αλλά και η γύρω περιοχή φημίζεται, άλλωστε, για την εξαιρετική ποιότητα των κρεάτων που παράγει.

 • Πόσα χρόνια ασχολείστε με το σουβλάκι και το “νόστιμο ψήσιμο”;

Από το 1992 ο αρχιμάγειρας του μαγαζιού Σάκης Αδάμος έχει πραγματικά αποκτήσει διδακτορικό στην τέχνη του σουβλακίου. Το όνομα Σάκης, συνυφασμένο με το Σουβλάκι Αγίου Προδρόμου, είναι πολύ πιθανό να το ακούσετε όχι μόνο στον Άγιο Πρόδρομο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και βέβαια στη Θεσσαλονίκη.

 • Γιατί όσοι έρχονται πρώτη φορά στα εστιατόρια του Σάκη γίνονται θαμμώνες;

Στα εστιατόρια του Σάκη ο κόσμος βρίσκει αυτό που θέλει. Άριστο φαγητό, ποιοτικές ντόπιες πρώτες ύλες, φιλική ατμόσφαιρα, ταχύτατη εξυπηρέτηση, λογικές τιμές και φυσικά το περίφημο Σουβλάκι σε έναν εξαιρετικό χώρο που δημιουργήθηκε για να προσφέρει ακριβώς όλα τα παραπάνω.

 • Πόσο περίπου κοστίζει ένα πλήρες γεύμα στα Κοκκινόγια του Σάκη;

Στα Κοκκινόγια του Σάκη δεν θα μείνετε ενθουσιασμένοι μόνο από τα φαγητά αλλά και από τις τιμές μας. Ένα πλήρες μενού για 5 ενήλικες αναμένεται να κοστίσει λιγότερο από 65 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Ενδέχεται οι τιμές να είναι διαφορετικές (χαμηλότερες) σε περιπτώσεις δεξιώσεων (πχ χοροί, κοινωνικές εκδηλώσεις) ή σε περίπτωση που έχετε συνεννοηθεί μαζί μας για μαζική εστίαση πολλών ατόμων.

 • Με ποια γεύση φεύγουν από το μαγαζί οι πελάτες σας;

Μα, φυσικά, με την πιο γλυκιά γεύση... Γιαούρτι με μέλι, ραβανί και γλυκά του κουταλιού το χειμώνα, τσιζ κέικ, σαραγλί, παγωτό και φρούτα το καλοκαίρι είναι μερικά μόνο από τα πολλά επιδόρπια που έχουμε την χαρά να σας κερνάμε προτού σηκωθείτε από το τραπέζι σας.

 • Επιτρέπονται σκυλιά ή άλλα κατοικίδια;

Στον προαύλιο χώρο επιτρέπονται κατοικίδια ζώα πάντα υπό την επίβλεψη των αφεντικών τους. (Σημειώστε ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να κρατήσετε το σκυλάκι σας ήρεμο με τις μυρωδιές που θα περνάνε από μπροστά του!)

 • Υπάρχει χώρος καπνιστών ή το κατάστημα είναι μη καπνιστών;

Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία το κατάστημα είναι χωρισμένο σε "Μη καπνιστών" και "Καπνιστών".

Logo