Get Adobe Flash player

Ο μάγειρας

Ο Σάκης κατέχει την τέχνη του Σουβλακίου όσο κανείς άλλος στον Άγιο ΠρόδρομοΟ Σάκης Αδάμος, ιδιοκτήτης και πρώτος μάγειρας των 2 εστιατορίων, αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων το 1979. Αφού εργάστηκε για περισσότερα από 15 έτη σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία διάσημων τουριστικών προορισμών (Κρήτη, Ρόδος, Πόρτο Καρράς Ν. Μαρμαρά, Σιθωνία, Σάνη, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη κ.ά.) επέστρεψε το 1992 στη γενέτειρά του τον Άγιο Πρόδρομο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Με την εμπειρία στα χέρια του και την άριστη γνώση της διατροφικής κουλτούρας των Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων πελατών με τους οποίους συναναστρεφόταν ξεκίνησε να δημιουργεί μια μοναδική γευστική παράδοση, το σουβλάκι του Αγίου Προδρόμου.

Σήμερα, με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας έχει στην κατοχή του δύο εστιατόρια και το όνομά του έχει πλέον συνδυαστεί με το σουβλάκι.

  • Γιατί το σουβλάκι του Αγίου Προδρόμου ξεχωρίζει από τα άλλα της υπόλοιπης Ελλάδας;

Αν σας λέγαμε ότι μόνο ο τρόπος ψησίματος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά θα σας λέγαμε ψέματα. Αν σας λέγαμε ότι είναι επειδή χρησιμοποιούμε μόνο ντόπια κρέατα ή επειδή βάζουμε μοναδικά μπαχαρικά πάλι θα λέγαμε τη μισή αλήθεια. Στον Άγιο Πρόδρομο το σουβλάκι είναι τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, είναι συνώνυμο με την ιστορία του τόπου, είναι τρόπος ζωής.

Logo